Vedligehold

Linoleumsborde

En bordplade af linoleum kræver generelt ret begrænset vedligehold. Linoleum er et slidstærkt naturmateriale som i det daglige kan holdes pænt med en opvredet klud. Der er dog et par ting som er vigtig at være opmærksom på når det kommer til vedligeholdelse af bordplader med linoleum. Linoleum er baseret på linolie, som er olien fra hørfrøets kerner. Det er derfor vigtigt at man ikke anvender rengøringsmidler som indeholder som kan beskadige det naturlig olieindhold i overfladen. Derfor anbefaler vi i det daglige bare en opvredet klud.

Ved behov kan anvendes en linoleumssæbe som tilføjer naturlige olier til bordpladen. Linoleumssæben kan anvendes til vedligehold af bordplader af linoleum når disse bliver lidt ”Trætte” og for matte i farven. Linoleumssæbe frisker pladen op, og sikre at farven og overfladen er pæn og mættet at se på i rigtig mange år. Linoleumssæbe kan købes i mange byggemarkeder (Vær her opmærksom på blandingsforhold), eller naturligvis færdig blandet hos os i en praktisk sprayflaske.

Vedligehold Metal og stål (lakeret, pulverlakeret m.v.)

Daglig vedligeholdelse: Til daglig rengøring og vedligeholdelse af TABLELABs metal og stål overflader anbefales aftørring med en ren, blød klud opvredet i varmt vand efterfulgt af aftørring med en ren og tør klud. For grundigere rengøring tilsættes et universalrengøringsmiddel / fedtopløseligt rengøringsmiddel, som ikke indeholder slibemidler.

Tør efter med en ren og fugtig klud, så der ikke efterlades sæberester. Afslut med en ren og tør klud. Anvend ikke klorbaseret væsker, da de ofte vil medføre at metallet/stålet ruster. Ligeledes frarådes brug af ståluld, slibemidler m.v., da dette kan medføre misfarvninger.

Helt generelt er TABLELABs borde nemme at vedligeholde, og sørger man for ikke at anvende rengøringsmidler som beskrevet ovenfor, så sørger vi til gengæld for et spisebord som holder sig smukt i mange år. Med vores særlige letvægtskerne er bordene også meget lette at flytte rundt med, så har man passet på sit bord er det nemt at flytte med sig, igennem årene.