Design

ESSENTIAL-seriens overflade er i Linoleum (Lat. For Hør (linum) og olie (oleum)). Linoleum består af linolie, harpiks, kalk, kork og stenmel i forskellige sammensætninger presset sammen med hessian, som er lavet af plantefibre.

Linoleum kan bruges til mange forskellige formål udover bordplader pga. sin flotte og slidstærke overflade. I kunstens verden har linoleum f.eks. været flittigt brugt til at lave grafiske tryk. Dette fordi linoleum er blødt at skære i, men samtidig meget slidstærkt så man kunne lave utallige tryk med den samme trykplade.

I en verden hvor kunstige materialer som plastik og andre unaturlige materialer er ved at blive udfaset, er linoleum igen blevet et eftertragtet materiale for dem, som ønsker en smuk og holdbar overflade – om det så er på bordplader, gulve eller vægge.

I dagligdagen er linoleum praktisk, da det er nemt at vedligeholde og rengøre. Derudover absorberer linoleum ridser og slag, samtidig med at det er støjsvagt – i modsætning til mange kunstmaterialer.

I vores resterende kollektioner forsøger vi også at bruge andre innovative og spændende naturmaterialer som er med til at skabe et unikt og ansvarligt valg. Et eksempel på det, er COLLECT-kollektionen designet af Laura Bilde, som anvender pladematerialet Valchromat, som er fine træfibre som er farvet med naturlige farver.

Kombinationen af naturmaterialet og den enkle konstruktion, gør at COLLECT kan produceres og leveres med mindst mulig belastning for omverdenen. Samtidig er enkeltheden i designet i sig selv, et udgangspunkt for et længere levende møbel, der kan gå på tværs af generationer.