This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Fri fragt på alle møbler Hurtig levering

Ansvarlig produktion

Vi lever i en verden hvor adgangen til nye fossile materialer bliver mere og mere begrænset. Samtidig smides der stadig enorme mængder af brugbare materialer til forbrænding hver dag. Hos Tablelab ønsker vi at tilbyde produkter af høj kvalitet og design, som samtidig også er ansvarligt forarbejdet – både for brugeren og omverdenen.

Derfor består kernen i vores bordplader af et innovativt tredimensionelt formpresset genbrugsmateriale, der er fremstillet specifikt for at imødekomme ønsket om et stærkt og miljøbevidst produkt.

Overfladerne på vores borde er ligeledes et stærkt og naturligt materiale: Linoleum. Linoleum består hovedsageligt af linolie, der udtrækkes af hørfrø (Lat. Linum) og som sammen med savsmuld og stenmel presses til et stærkt materiale, der både er holdbart, lækkert og let at vedligeholde.

Co2-neutrale materialer

Vores bordpladers kerner er lavet af Co2 neutrale materialer. Dette fordi materialerne stammer fra træer og planter, der i deres væksttid har optaget Co2 fra luften og via fotosyntese omdannet denne til ilt. Co2 er dermed bundet i materialet og ikke udledt som drivhusgas. På den måde har vores materialer indgået i et naturligt kredsløb i modsætning til fossile materialer.

Genanvendelse

Vi genbruger så meget vi kan. Både vores bordoverflader og -kerner indeholder genbrugsmaterialer: Rester fra almen industriel produktion, som f.eks. savsmuld og stenmel, bruges sammen med genanvendte træprodukter til at skabe et holdbart materiale, der sikrer at planter og træer ikke bare bruges én gang, men derimod mange flere gange. Da vi i vores produktion ikke forurener de genbrugte materialer, vil vores produkter også selv en dag i fremtiden kunne indgå i nye sammenhænge.

Mindst muligt spild

Vi er stolte af og glade for de materialer vi benytter. Derfor sørger vi også for at maksimere brugen af dem så effektivt, som det er os muligt. Vi benytter os derfor af planlægning og teknikker, som sikrer et minimalt spild af det materiale, vi bearbejder samt det lavest mulige energiforbrug i vores produktion.

Fra jord til bord

Naturlige materialer som hør, sten og træ udgør langt størstedelen af vores produkter. Disse findes alle steder i verden og er ikke belastende for den jord, de er skabt af.

Mere luft = Mindre lim

Vores kerner består af celler af skiftevis luft og genanvendt træ. Vores plader er derfor dejlig lette. Både når de skal fragtes, og når de skal håndteres i hjemmet. Dette sparer ikke blot en masse brændstof, men også en masse sved og muskler.

Det betyder også at den samlede limflade er langt mindre end ved en almindelig plade – hvorfor vi kan nøjes med at bruge langt mindre lim. Dette sikrer et minimalt brug af kunstige materialer samt en nemmere genanvendelse, når den tid en dag kommer.

Vil du vide mere om materialerne?

Læs mere

Bæredygtige linoleums borde

Shop

Find inspiration til din personlig stil

Bliv inspireret