Ansvarlig produktion

Vi lever i en verden hvor adgangen til nye fossile materialer bliver mere og mere begrænset. Samtidig smider vi stadig tonsvis af gode materialer til forbrænding hver dag. Hos Tablelab ønsker vi at udbyde produkter som både er af høj kvalitet og design, men som også er et ansvarligt produkt – Både for kunden og omverdenen.

Det betyder at kernen i vores bordplader består af nedbrydelige genbrugsmateriale som er fremstillet specifikt for et stærkt og miljøbevidst produkt.

Vores overflade er lavet af linoleum. Linoleum består hovedsageligt af linolie som er olien som findes i hørfrø (Lat. Linum) sammen med savsmuld og stenmel dannes et stærkt materiale som både er mat og lækkert samt holdbart og let at rengøre.

Co2-neutrale materialer

Vores kerner er lavet af Co2 neutrale materialer. Det betyder at da materialet var træer i naturen ville træet pga. af fotosyntesen optage Co2 fra luften og omdanne denne Co2 til en tilsvarende mængde ilt. På den måde er der bundet Co2 i selve materialet, da træet blev fældet – som altså ikke blev udledt som drivhusgas. På den måde sørger vi for at vores materialer i sin levetid også gav tilbage til naturen og ikke bare er et fossilt materiale som bruges uden for naturens eget kredsløb.

Genanvendelse

Vi genbruger alt hvad vi kan. Både vores overflader og kerner indeholder genbrugsmaterieler. Rester fra produktion som f.eks. savsmuld og stenmel kan bruges sammen med genanvendte træprodukter, til at skabe et holdbart materiale som samtidig sikre at træer ikke bare bliver brugt én gang, men mange gange. Vores produkter vil også selv en dag kunne indgå i nye sammenhænge, da vi ikke forurener de genbrugte materialer i vores produktion

Mindst muligt spild

Vi er stolte og glade for de materialer som vores bordplader består af. Derfor sørger vi også for at bruge vores råmaterialer så effektivt som muligt. Vi benytter os af teknikker og planlægning, som gør at der er minimalt spild af de plader som vi saver til og den tid og energi som bruges i produktionen.

Fra jord til bord

Naturlige materialer som hør, sten og træ udgør langt størstedelen af vores produkter. Disse findes alle steder i verden og materialerne er ikke belastende for den jord de er skabt af.

Mere luft = Mindre lim

Vores kerner består af celler skiftevis af luft og træ. Det betyder at den samlede flade er langt mindre en ved en almindelig plade - derfor kan vi nøjes med langt mindre lim. På den måde sikre vi at kunstige materialer er på et absolut minimum samt at disse er lette at adskille.

Vil du vide mere om materialerne?

Læs mere

Bæredygtige linoleums borde

Shop

Find inspiration til din personlig stil

Bliv inspireret
{"note":null,"attributes":{},"original_total_price":0,"total_price":0,"total_discount":0,"total_weight":0.0,"item_count":0,"items":[],"requires_shipping":false,"currency":"DKK","items_subtotal_price":0,"cart_level_discount_applications":[]}