Dekoration: Blomster

Med blomsterdekoration kan man skabe liv i sin indretning, og bringe naturen indenfor. Bare en enkelt buket blomster kan gøre underværker i en indretning.

Vi har besøgt blomsterdekoratørerne Anni Brandt-Madsen og Anni Knudsen i Ebeltoft på Djursland, for at få en snak om hvordan man laver en smuk blomsterdekoration:

“Jeg synes det er vigtigt at bruge årstidens blomster når man sammensætter en buket. Når man bruger planter som vokser i den danske natur kan man få et look på sin dekoration, som havde man lige været ude og hente den på marken.

I de seneste år har der virkelig klart været en trend med at bruge vilde blomster og planter. De afdæmpede farver og forskelligheden i vilde planter har været moden de seneste år - vi er f.eks. også begyndt at se græsser i blomsterdekoration som også er bidrager til det vilde og naturlige look i en dekoration."

"Når man bygger en dekoration op, er det vigtigt at bruge så friske planter som muligt. Jeg sammensætter med øjet, så når jeg ser planter og blomster jeg kan lide, sætter jeg dem sammen så varieret som muligt. Hen af vejen former buketten sig og tager form.

Det er derudover vigtigt at man sørger for at der er godt med luft og plads i buketten så de forskellige planter ikke bliver sat for kompakt sammen, men får et naturligt look hvor man stadig kan se de enkelte planter.”

Skriv en kommentar